Моторна самоодна косилка за трева VIKING MB 248Т

22,700.00 ден

Моторна самоодна косилка за трева VIKING MB 248Т  за брзо и ефикасно уредување на средни тревни површини. Опремена со централно подесување на седум нивоа на висина и копактна корпа за трева со капацитет од 55 литри. Дизајнирана за максимално лесно управување. Работата особено е олеснета со Vario-погонот кој безстепенски се регулира. Идеална за универзална употреба на големи тревници.

Спореди

Опис на производот

Моторна самоодна косилка за трева VIKING MB 248Т

 

Спецификација на продуктот

 

Моторна косилка модел VIKING MB 248 Т
Погодна за тревници (m ²) До 1200 m ²
Ширина на косење cm 46 cm
Тип на мотор B & S Series 450 E OHV
Јачина на моторот и број на вртежи/мин 1,8 kW / 2,5 KS 2.900 V / min
Висина на откос во mm 25-75 mm
Ниво на подесување на висина на косење 7 нивоа
Големина на корпа за собирање во литри 55 l
Тежина  (kg) 27 kg
Погон Да  1 V (1-брзина)
Јачина на звук LWA dB (A) 93
Материјал на куќиштето Челичен лим
Димензија на косилката (Д/Ш/В) во цм. 155 x 52 x 106

 

Погон на задни тркала

 

Моторна самоодна косилка за трева VIKING MB 248Т

 

 

 

 

 

 

Погонот кај моторните косилки е наменет за олеснување на косење кај поголеми тревни површини. Погонот се става во функција со притискање на рачката за активирање а е сместена на управувачката рачка. VIKING косилките опремени со погон имаа од една до три брзини во зависност од моделот.

Склопива рачка

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

Благодарејќи на склопивите рачки VIKING косилките лесно и без многу напор се пренесуваат. Исто така се и лесни за складирање поради малите димензии.

Куќиште од челичен лим

Моторна косилка за трева VIKING MB 248

 

 

 

 

 

 

Робусно куќиште од челичен лим ја задржува формата и не се оѓтетува и при употреба на најтешките терени.

Лесни погонски тркала

Моторна косилка за трева VIKING MB 248
 

 

 

 

 

 

Тркалата на VIKING косилките иако се лесни многу се робусни и издржливи, Опремени се со две куглични лежишта.

Покажувач на наполнетост на корпата

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

 

Кај сите VIKING косилици корпите се опремени со интегриран покажувач на наполнетоста. Кој навреме ке ви даде на знаење кога е време корпата да се испразни.

Пропелерски нож за косење

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

 

Пропелерскиот нож за косење е така обликуван да со своите вртежи во аеродинамичкиот тунел за откос во самото куќиште развива силно воздушно струење кое ја подигнува тревата од земјата и ја втерува во корпата за трева на косилката.

stihl viking

 

 

 

 

Гаранција на продуктот 12 месеци.