Електрична косилка за трева VIKING ME 235

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

8,700.00 ден

Електрична косилка за трева VIKING ME 235 плени со своите компактни димензии и подвижноста и е многу лесна за користење. Висината на откосот се подесува централно и има 5 нивоа. Корпата за собирање е со капацитет од 30 литри и има интегриран покажувач на наполнетоста а исто така и многу лесно се празни.

 

Опис

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

Спецификација на продуктот

 

Електрична косилка модел VIKING ME 235
Погодна за тревници (m ²) До 300 m ²
Ширина на косење cm 33 cm
Јачина на моторот W 1200 W
Висина на откос во mm 25-65 mm
Ниво на подесување на висина на косење 5 нивоа
Големина на корпа за собирање во литри 30 l
Тежина  (kg) 13 kg
Погон Не
Јачина на звук LWA dB (A) 93
Димензија на косилката (Д/Ш/В) во цм. 127 x 37 x 108

 

Склопива рачка

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

Благодарејќи на склопивите рачки VIKING косилките лесно и без многу напор се пренесуваат. Исто така се и лесни за складирање поради малите димензии.

Рачка за пренос

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

Рачката за пренос е интегрирана со косилката и покрај пренесување на уредод го олеснува и чистењето и складирање на истиот.

Компакно и робусно куќиште од полимер

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

Едноделно куќиште од полимер вградено на VIKING косилките и сечкалките е создадено од материјал кој е отпорен на удари, висока температура и УВ – зраци.

Рачки подесиви по висина

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

Соодветно подесување до поудобна работа. Рачките се подесуваат по висина во 2 нивоа во зависноста од корисникот.

Централно подесување на висината на косење

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

 

Со помош на 5-нивоа на централно подесување на висината на косење може многу лесно и брзо да се прилагоди на теренот за косење.

Интегриран држач на кабел

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

 

Држачот на продолжниот кабел е интегриран и е во склоп на приклучокот кај прекинувачот за да не дојде до непосакувано откачување на кабелот.

Покажувач на наполнетост на корпата

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

 

Кај сите VIKING косилици корпите се опремени со интегриран покажувач на наполнетоста. Кој навреме ке ви даде на знаење кога е време корпата да се испразни.

Пропелерски нож за косење

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

 

Пропелерскиот нож за косење е така обликуван да со своите вртежи во аеродинамичкиот тунел за откос во самото куќиште развива силно воздушно струење кое ја подигнува тревата од земјата и ја втерува во корпата за трева на косилката.

stihl viking

 

 

 

 

Гаранција на продуктот 12 месеци.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да остават коментар.