Инвертерен апарат за заварување VARIN 1805 E

///Инвертерен апарат за заварување VARIN 1805 E

Инвертерен апарат за заварување VARIN 1805 E

29,999.00 ден 27,999.00 ден

Инвертерен апарат за заварување VARIN 1805 E + ПОДАРОК  Заштитни ракавици  за заварување Wellington+ Заштитна маска соларна за заварување.

Инвертерен апарат за заварување Varin 1805Е е преносна машина за заварување која користи директна струја. Најчесто се користи за заварување на конструкции и на нерѓосувачки челик со користење на рутилна, основна и целулозна електрода. Многу се погодни за работа на градилишта и во  работилници.

Шифра за нарачка:

Опис на производот

Инвертерен апарат за заварување VARIN 1805 E

Карактеристики

 • MMA (REL)/TIG постапка на варење.
 • Заварување со рутилна, базна и целулозна електрода.
 • HOT START – зголемена струја на заварување при палење на лакот.
 • ANTI STICKING- автоматско исклучување на лакот при лепење на електродата.
 • ARC FORCE – спречува лепење на електродата за време на варењето.
 • DC TIG заварување
 • Интермитенција:
 • 15% = 180 A
 • 60% = 155 A
 • 100% = 125 A

Спецификација на продуктот

 • Инвертерен апарат за заварување VARIN 1805 E
 • Струја на заварување 5 – 180 А
 • Напојување: 220/240V  50/60Hz
 • Осигурувач спор 16 A
 • Дијаметар на електрода до Ф 1,5 – 4,00 мм
 • Димензија на апаратот 440 x 160 x 280 мм
 • Тежина: 5,1 кг

Гаранција на продуктот 2 години.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

You may also like…