На Попуст

Моторна Коса STIHL FS 120

27,300.00 ден 25,940.00 ден

Моторна Коса STIHL FS 120

Моќна и професионална моторна коса 1,3 kW Со совршена рамнотежа и одличен сооднос на моќност во однос на тежината, оваа моторна коса STIHL FS 120 е идеална професионална машина за косење.

Out of stock

Спореди

Опис на производот

Моторна Коса STIHL FS 120

Моќна и професионална моторна коса 1,3 kW

Со совршена рамнотежа и одличен сооднос на моќност во однос на тежината, оваа моторна коса STIHL FS 120 е идеална професионална машина за косење. Цврстата погонска осовина обезбедува врвни перформанси цел ден. Еластостарт обезбедува лесен старт на моторот а долготраен систем за филтрирање, со компензатор и самостојно чистење, значително ги продолжува интервалите помеѓу чистење.

Технички податоци:

Моќност hp 1,8
Јачина kW 1,3
Зафатнина на моторот cm3 30,8
Тежина kg 6,3
Ниво на звучен притисок со метална алатка dB(A) 90
Ниво на звучен притисок со пластична алатка dB(A) 91
Ниво на звучна моќност со метална алатка dB(A) 97
Ниво на звучна моќност dB(A) 109
Вибрациски вреднсти десно со пластична алатка m/s2
Вибрациски вреднсти лево со пластична алатка m/s2
Вибрациски вреднсти лево со метална m/s2 4,9
Вибрациски вреднсти десно со метална алаткаm/s2 2,8
Вкупна должина cm 176
Дијаметар на сечење mm 420
Големина на резервоарот l 0.64
Поместување cm³ 30,1
Излезна моќност kW/bhp 1,3/1,8
Тежина kg 6,3
Стандардна глава AutoCut 25-2

 

STIHL ElastoStart

STIHL elastostart
STIHL ElastoStart е специјална стартерска рачка која обезбедува непречено стартување. Интегралниот амортизер го засилува профилот на моќноста кој се генерира за време на стартувањето и го прави процесот на стартување многу полесен.

Ергономичен држач

Ергономичен држач
Држачот за две раце при косење овозможува природно движење на косата и се секогаш добар избор кога имате да косите поголеми површини. Комбинацијата од двоен ремен и вистински нож или глава за косење го прави косењето уште полесно и неоптеретувачко.

STIHL систем против вибрации

 

Anti-vibration system

Систем против вибрации на уредот го намалува пренесувањето на несакани вибрации предизвикани со работа на моторот и ефектот на алатот за сечење на телото на корисникот. Прифатните рачки исто така се покриени со антибибрационен обложувач за да работата се направи што попријатна за корисникот.

Повеќефункционална контролна рачка

Multi function control handle

Лесна и удобна контрола со палецот значи дека раката на операторот никогаш да не ја напушта контролната рачка.

Управување со воланот за косење

 

Tool free handle adjustment

На централниот штраф-пеперутка ергономичниот волан лесно и без алат се подесува кон корисникот. За транспортирање и заштеда на простор при транспорт може да се свитка на 90°.

Компензатор

Компензатор

Овој контролер во карбураторот ја спречува мешавината на горивото да се збогати, бидејќи филтерот за воздух се заполнува. Точното количество гориво се доставува до карбураторот во зависност од количината на воздухот што минува низ воздушниот филтер. Ова го одржува односот на горивото / воздухот во смесата за согорување, а со тоа и моќноста на моторот. Филтерот не треба да се чисти додека не се забележи значителен пад на моќноста.

Рачна пумпа за гориво (Purger)

Рачна пумпа за гориво (Purger)

Оваа мала пумпа доставува гориво до карбураторот со едно притискање на копче. Ова го намалува бројот на почетните потези што се потребни по продолжените паузи при стартување

Универзални прекорамки ADVANCE PLUS

Универзални прекорамки ADVANCE PLUS

Посебно ергономски обликувани, удобни и едноставни за употреба. За косење на поголеми површини и заштеда на енергија, опремени комфорт-кука за брзо и едноставно симнување и ставање на уредот.