Моторна Коса STIHL FS 85

20,760.00 ден

0.95kW Моторна коса STIHL FS 85 за сечење на грмушки. Силна и компактна моторна коса со целосно прилагодлива рачка за косење на поголеми површини на трева.

Шифра за нарачка: 80314

Опис

Моторна Коса STIHL FS 85

 0.95kW Моторна коса STIHL FS 85 за сечење на грмушки

Силна и компактна моторна коса со целосно прилагодлива рачка за косење на поголеми површини на трева. ElastoStart  систем на стартување и практична рачка со контроли со интегриран пркинувач за контрола на гас и прекинувач за старт и стоп.

Технички податоци:

Моќност hp 1,3
Јачина kW 0.95
Зафатнина на моторот cm3 25.4
Тежина kg 1) 5.3
Ниво на звучен притисок со метална алатка dB(A) 2) 94
Ниво на звучен притисок со пластична алатка dB(A) 2) 95
Ниво на звучна моќност со метална алатка dB(A) 2) 107
Ниво на звучна моќност dB(A) 2) 108
Вибрациски вреднсти десно со пластична алатка m/s2 3) 5.5
Вибрациски вреднсти лево со пластична алатка m/s2 3) 5.5
Вибрациски вреднсти лево со метална m/s2 3) 6.8
Вибрациски вреднсти десно со метална алаткаm/s2 3) 5.6
Вкупна должина cm 4) 176
Дијаметар на сечење mm 420
Големина на резервоарот l 0.33
Поместување cm³ 25.4
Излезна моќност kW/bhp 0.95/1,3
Тежина kg 5) 5.1
Стандардна глава AutoCut 25-2

 

Додатоци за сечење

Grass cutting blade (2 blades) Stihl FS 55

 

 

 

 

 

 

 

 

Двоаглоен нож од челик. За косење на трева и отстранување на жилава и заплеткана трева.

STIHL ElastoStart

Моторна Коса STIHL FS 85

 

 

 

 

 

 


STIHL ElastoStart е специјална рачка за стартување која го олеснува процесот на стартување:

 

Рачна пумпа за гориво (Purger)

Рачна пумпа за гориво (Purger)

 

 

 

 

 

 

 

 

Оваа мала пумпа доставува гориво до карбураторот со едно притискање на копче. Ова го намалува бројот на почетните потези што се потребни по продолжените паузи при стартување.

Ергономичен држач

Ергономичен држач

 

 

 

 

 

 

 

Држачот за две раце при косење овозможува природно движење на косата и се секогаш добар избор кога имате да косите поголеми површини. Комбинацијата од двоен ремен и вистински нож или глава за косење го прави косењето уште полесно и неоптеретувачко.

Едноставен ремен за косење

remen za kosenje

 

 

 

 

 

 

 

 

Спаѓа во сериска опрема. Има мека постава и дури и подолгата работа ја прави поопуштена, удобна и безбедна.

Повеќефункционална контролна рачка

Multi function control handle

 

 

 

 

 

 

 

 

Лесна и удобна контрола со палецот значи дека раката на операторот никогаш да не ја напушта контролната рачка.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да остават коментар.

Вие исто така би сакале…