Моторна косилка за трева STIHL RM 248 Т

Моторна косилка за трева STIHL RM 248 Т

24,100.00 ден

Шифра за нарачка: 83433

Моторна косилка за трева STIHL RM 248 T за брзо и ефикасно уредување на средни тревни површини. Опремена со централно подесување на седум нивоа на висина од 25 – 75 мм и копактна корпа за трева со капацитет од 55 литри. Дизајнирана за максимално лесно управување. Работата особено е олеснета со Vario-погонот кој безстепенски се регулира. Идеална за универзална употреба на големи тревници со мала пауза.

Опис

Моторна косилка за трева STIHL RM 248 Т

 

Спецификација на продуктот:

Моторна косилка модел STIHL RM 248 Т
Погодна за тревници (m ²) До 1200 m ²
Ширина на косење cm 46 cm
Тип на мотор Serie 550 EX OHV RS
Јачина на моторот и број на вртежи/мин 2.1 kW / 2.8 hp / 140 cm³
Погон Да 1 V (1-брзина)
Висина на откос во mm 25-75 mm
Ниво на подесување на висина на косење 7 нивоа
Големина на корпа за собирање во литри 55 l
Тежина  (kg) 27 kg
Погон Не
Јачина на звук LWA dB (A) 93
Материјал на куќиштето Челичен лим

 

Централно подесување на висината на косење

centralno podesuvanje na visinata na kosenje

Централното подесување за висина на косењето е олеснето со ситем на полуги и пружини кои ја компензираат тежината на уредот. Висината на косење е на повеќе нивоа, а индикатор на подесената висина е видлив на скалата на бочниот дел од уредот.

Куќиште од челичен лим

Metalno kuciiste

Робусно куќиште од челичен лим ја задржува формата и не се оштетува и при употреба на најтешките терени.

Мотор опремен со систем за лесно стартување (ReadyStart)

motor opremen so lesen start

Благодарејќи на ReadyStart технологијата погонскиот уред на оваа косилка е лесен за стартување без разлика да ли се работи за ладно или топло стартување и со минимална потрошувачка на енергијата.

Погонски уред

Pogonski ured

Погон на STIHL косилките го олеснува косењето. Оваа е доста ефикасна функција која практично се покажува добредојдена при косењето на тревници кои имаат косина.

Лесни погонски тркала

Trkala
Тркалата на STHIL косилките иако се лесни многу се робусни и издржливи, Овозможуваат прецизно и лесно управување со косилката, а тркалата благодарејки на тракцискиот профил овозможуваат квалитетен пренос на снага на погонот на тркалата.

Облога на рачката Super – Softgriff

 

Obloga na racka super soft grip

Облога на рачката кај STIHL косилиците служи за удобно управување и висока ергонимоја на ракување со уредите.

Преклопна управувачка рачка

Preklopna upravuvacka racka

 

Преклопна управувачка рачка нуди опција на брзо склапање при потреба од транспорт и складирање, а исто така склопувањето е брзо и едноставно.

Нож со вентилаторска функција

Noz so ventiliracka funkcija

Вентилаторскиот нож за косење е така обликуван да со своите вртежи во аеродинамичкиот тунел за откос во самото куќиште развива силно воздушно струење кое ја подигнува тревата од земјата и ја втерува во корпата за трева на косилката.

Stihl logo

 

 

 

 

Гаранција на продуктот 12 месеци.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да остават коментар.