Моторна косилка за трева STIHL RM 248

Моторна косилка за трева STIHL RM 248

17,400.00 ден

Шифра за нарачка: 83424

Моторна косилка за трева STIHL RM 248 за брзо и ефикасно уредување на средни тревни површини. Опремена со централно подесување на седум нивоа на висина од 25 – 75 мм и копактна корпа за трева со капацитет од 55 литри. Дизајнирана за максимално лесно управување.

Опис

Моторна косилка за трева STIHL RM 248

 

Спецификација на продуктот:

Моторна косилка модел STIHL RM 248
Погодна за тревници (m ²) До 1200 m ²
Ширина на косење cm 46 cm
Тип на мотор EVC 200,1
Јачина на моторот и број на вртежи/мин Stihl EVC 200 4-stroke engine / 2.1 kW / 2.8 hp / 139 cm³
Висина на откос во mm 25-75 mm
Ниво на подесување на висина на косење 7 нивоа
Големина на корпа за собирање во литри 55 l
Тежина  (kg) 26 kg
Погон Не
Јачина на звук LWA dB (A) 93
Материјал на куќиштето Челичен лим

 

Централно подесување на висината на косење

centralno podesuvanje na visinata na kosenje

Централното подесување за висина на косењето е олеснето со ситем на полуги и пружини кои ја компензираат тежината на уредот. Висината на косење е на повеќе нивоа, а индикатор на подесената висина е видлив на скалата на бочниот дел од уредот.

Куќиште од челичен лим

Metalno kuciiste

Робусно куќиште од челичен лим ја задржува формата и не се оштетува и при употреба на најтешките терени.

Лесни погонски тркала

Trkala
Тркалата на STHIL косилките иако се лесни многу се робусни и издржливи, Овозможуваат прецизно и лесно управување со косилката, а тркалата благодарејки на тракцискиот профил овозможуваат квалитетен пренос на снага на погонот на тркалата.

Облога на рачката Super – Softgriff

 

Obloga na racka super soft grip

Облога на рачката кај STIHL косилиците служи за удобно управување и висока ергонимоја на ракување со уредите.

Преклопна управувачка рачка

Preklopna upravuvacka racka

 

Преклопна управувачка рачка нуди опција на брзо склапање при потреба од транспорт и складирање, а исто така склопувањето е брзо и едноставно.

Нож со вентилаторска функција

Noz so ventiliracka funkcija

Вентилаторскиот нож за косење е така обликуван да со своите вртежи во аеродинамичкиот тунел за откос во самото куќиште развива силно воздушно струење кое ја подигнува тревата од земјата и ја втерува во корпата за трева на косилката.

Stihl logo

 

 

 

 

Гаранција на продуктот 12 месеци.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да остават коментар.