Моторна косилка за трева VIKING MB 248

16,300.00 ден

Моторна косилка за трева VIKING MB 248 за брзо и ефикасно уредување на средни тревни површини. Опремена со централно подесување на седум нивоа на висина и копактна корпа за трева со капацитет од 55 литри. Дизајнирана за максимално лесно управување.

Спореди

Опис на производот

Моторна косилка за трева VIKING MB 248

 

Спецификација на продуктот

 

Моторна косилка модел VIKING MB 248
Погодна за тревници (m ²) До 1200 m ²
Ширина на косење cm 46 cm
Тип на мотор B & S Series 450 E OHV
Јачина на моторот и број на вртежи/мин 1,6 kW / 2,2 KS 2.900 V / min
Висина на откос во mm 25-75 mm
Ниво на подесување на висина на косење 7 нивоа
Големина на корпа за собирање во литри 55 l
Тежина  (kg) 25 kg
Погон Не
Јачина на звук LWA dB (A) 93
Материјал на куќиштето Челичен лим
Димензија на косилката (Д/Ш/В) во цм. 155 x 52 x 106

 

Склопива рачка

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

Благодарејќи на склопивите рачки VIKING косилките лесно и без многу напор се пренесуваат. Исто така се и лесни за складирање поради малите димензии.

Куќиште од челичен лим

Моторна косилка за трева VIKING MB 248

 

 

 

 

 

 

Робусно куќиште од челичен лим ја задржува формата и не се оѓтетува и при употреба на најтешките терени.

Лесни погонски тркала

Моторна косилка за трева VIKING MB 248
 

 

 

 

 

 

Тркалата на VIKING косилките иако се лесни многу се робусни и издржливи, Опремени се со две куглични лежишта.

 

Покажувач на наполнетост на корпата

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

 

Кај сите VIKING косилици корпите се опремени со интегриран покажувач на наполнетоста. Кој навреме ке ви даде на знаење кога е време корпата да се испразни.

Пропелерски нож за косење

Електрична косилка за трева VIKING ME 235

 

 

 

 

 

 

 

Пропелерскиот нож за косење е така обликуван да со своите вртежи во аеродинамичкиот тунел за откос во самото куќиште развива силно воздушно струење кое ја подигнува тревата од земјата и ја втерува во корпата за трева на косилката.

stihl viking

 

 

 

 

Гаранција на продуктот 12 месеци.