Моторна Пила STIHL MS 310

Моторна Пила STIHL MS 310

29,600.00 ден

Моторна пила STIHL MS 310

Должина на меч: 40 cm.

Каталошки број: 1127  2000 163

Шифра за нарачка:

Опис

Моторна пила STIHL MS 310

Kласичнa 3,2kW моторна пила STIHL MS 310

Совршен помошник за цела низа за работи на фарми, овоштарници, градини, како и за средно густи шуми.
Робустен, издржлив со помоќен мотор кој развива значителен вртежен момент дури и при средна брзина. Одлично за сечење дрва за огрев. Моторната пила STIHL MS 310 е добра за сечење на дрво во средно густа шума.

Технички податоци:

Зафатнина cm³ 59
Моќност kW/bhp 3,2/4,3
Тежина/Моќност kg/kW 1,8
Тежина kg 5,9
Јачина на звук dB(A) 105
Јачина на звук при работа dB(A) 117
Вибрациски вредности лево/десно m/s² 4.3/4.7
STIHL Rapid micro comfor (RMC) ланец/тип 3/8″ (RMC)
Кочница на ланец QuickStop
Големина на резервоарот за масло cm3 330
Резервоар за гориво l 0.56

Stihl logo

 

 

 

Ланец:

3/8 ” Rapid Micro Comfort 3

Rapid Micro (RM) 325

Греење на карбураторот (V)

Carburettor heating (V)
Со менување на режимот на работа од лето до зима, влезниот воздух е претходно загреан над перките на моторот. Ова осигурува дека карбураторот не замрзнува и може да продолжите да работите при ниски температури.

Маслена пумпа за контролирана испорака

Controlled-delivery oil pump
Различни должини, видови и техники на пила бараат различни количини на масло. Пумпа за масло за контролирана испорака му дозволува на корисникот да го подеси потребното количество на масло за подмачкување на ланецот.

Анти вибрациски систем:

anti vibraciski sistem
Интензивните вибрации на рачките на моторните пили може да доведат до долгорочни ефекти врз крвните садови во рацете. И затоа STIHL развил ефикасен систем против вибрации, при што осцилациите од моторот на машината се намалени, што значително ги намалува вибрациите на рачките.

Компензатор:

kompenzator
Овој регулатор во карбураторот ја спречува мешавината на горивото и воздухот да се збогати, кога филтерот за воздух се запушува. Точното количество гориво се доставува до карбураторот во зависност од количината на воздухот што минува низ воздушниот филтер. Ова го одржува односот на горивото / воздухот во смесата за согорување, а со тоа и моќноста на моторот. Филтерот не треба да се чисти додека не се забележи значителен пад на моќноста.

Вентил за декомпресија

Decompression valve
Вентилот за декомпресија е дел од системот за лесно стартување. Вентилот треба да биде притиснат пред стартување за да ја намали компресискиот притисок при стартување. Декомпресивниот вентил е полуавтоматски; мора да се притисне рачно пред да започне, но потоа автоматски да се затвора.

Еден прекинувач за контрола на работата:

eden prekinuvac na upravuvanje
Сите важни функции како што се стартување, задушување, гас и стоп се управуваат преку една рачка.

Затегнувач за страничен ланец

Zategnuvac na stranicen alat
Затегнувачката завртка може да се најде на страната на пилата на моторот преку капакот на запчаникот. Ова ја отстранува потребата за контакт со остриот пилен ланец.

Ematic систем за подмачкување на ланецот:

Elematic sistem na podmackuvanje na lanec
Ematic системот за подмачкување на синџирот обезбедува прецизно подмачкување на врските на ланецот на пилата и шините за водилки. Кога се користи со STIHL OILOMATIC ланецот, тој ќе обезбеди максимално подмачкување, подолго траење и помала потрошувачка на масло отколку конвенционалните методи на подмачкување на синџирот. Системот Ematic може да ја намали потрошувачката на масло за гориво до 50%.

Капачиња за резервоар без користење на алат

Tool free filler caps

Специјални капачиња за резервоарите за гориво и за масло за лесно отворање и заклучување без употреба на алатки.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да остават коментар.

Вие исто така би сакале…