Моторна Пила STIHL MS 311

Моторна Пила STIHL MS 311

34,500.00 ден

Нема на залиха

Штедлива, со ниски вибрации  и јачина од 3,1kW моторна пила STIHL MS 311 е со иновативен концепт на моторот и нов систем за прочистување на воздухот.

Должина на меч: 40 cm.

Каталошки број: 1141 200 0001

Шифра за нарачка: 80002

Нема на залиха

Опис

Моторна Пила STIHL MS 311

Модерна сестрана моторна пила STIHL MS 311 со јачина од 3,1kW

Штедлива, со ниски вибрации  и јачина од 3,1kW моторна пила STIHL MS 311 е со иновативен концепт на моторот и нов систем за прочистување на воздухот. До 20% намалена потрошувачка на гориво и намалување до 50% намалено испуштање на издувни гасови.

Технички податоци:

Зафатнина cm³ 59
Моќност kW/bhp 3,1 / 4,2
Тежина/Моќност kg/kW 1,8
Тежина kg 6.2
Јачина на звук dB(A) 105
Јачина на звук при работа dB(A) 117
Вибрациски вредности лево/десно m/s² 4/4
STIHL Rapid micro comfor (RMC) ланец/тип 3/8″ (RMC)
Кочница на ланец QuickStop

Stihl logo

 

 

 

Ланец:

3/8 ” Rapid Micro (RM)

Rapid Micro (RM) 325

Греење на карбураторот (V)

Carburettor heating (V)
Со менување на режимот на работа од лето до зима, влезниот воздух е претходно загреан над перките на моторот. Ова осигурува дека карбураторот не замрзнува и може да продолжите да работите при ниски температури.

Маслена пумпа за контролирана испорака

Controlled-delivery oil pump
Различни должини, видови и техники на пила бараат различни количини на масло. Пумпа за масло за контролирана испорака му дозволува на корисникот да го подеси потребното количество на масло за подмачкување на ланецот.

Анти вибрациски систем:

anti vibraciski sistem
Интензивните вибрации на рачките на моторните пили може да доведат до долгорочни ефекти врз крвните садови во рацете. И затоа STIHL развил ефикасен систем против вибрации, при што осцилациите од моторот на машината се намалени, што значително ги намалува вибрациите на рачките.

Компензатор:

kompenzator
Овој регулатор во карбураторот ја спречува мешавината на горивото и воздухот да се збогати, кога филтерот за воздух се запушува. Точното количество гориво се доставува до карбураторот во зависност од количината на воздухот што минува низ воздушниот филтер. Ова го одржува односот на горивото / воздухот во смесата за согорување, а со тоа и моќноста на моторот. Филтерот не треба да се чисти додека не се забележи значителен пад на моќноста.

Вентил за декомпресија

Decompression valve
Вентилот за декомпресија е дел од системот за лесно стартување. Вентилот треба да биде притиснат пред стартување за да ја намали компресискиот притисок при стартување. Декомпресивниот вентил е полуавтоматски; мора да се притисне рачно пред да започне, но потоа автоматски да се затвора.

Еден прекинувач за контрола на работата:

eden prekinuvac na upravuvanje
Сите важни функции како што се стартување, задушување, гас и стоп се управуваат преку една рачка.

Затегнувач за страничен ланец

Zategnuvac na stranicen alat
Затегнувачката завртка може да се најде на страната на пилата на моторот преку капакот на запчаникот. Ова ја отстранува потребата за контакт со остриот пилен ланец.

Ematic систем за подмачкување на ланецот:

Elematic sistem na podmackuvanje na lanec
Ematic системот за подмачкување на синџирот обезбедува прецизно подмачкување на врските на ланецот на пилата и шините за водилки. Кога се користи со STIHL OILOMATIC ланецот, тој ќе обезбеди максимално подмачкување, подолго траење и помала потрошувачка на масло отколку конвенционалните методи на подмачкување на синџирот. Системот Ematic може да ја намали потрошувачката на масло за гориво до 50%.

Капачиња за резервоар без користење на алат

Tool free filler caps

Специјални капачиња за резервоарите за гориво и за масло за лесно отворање и заклучување без употреба на алатки.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да остават коментар.

Можеби ке ви се допадне…

Go to Top