DRAGON Монтажно лепило за первази 280 ml

DRAGON Монтажно лепило за первази 280 ml

249.00 ден

DRAGON Монтажно лепило за первази 280 ml, наменет за лепење на первази, прагови, украсни елементи, дрвени каси и други материјали слични на дрво, како и минерална волна.

Каталошки број: DKLI280/МК

Земја на потекло: Полска

 

Dragon

– Брза испорака за 2-3 работни дена

Можност за плаќање на РАТИ! Како прочитај тука!

Опис

DRAGON Монтажно лепило за первази 280 ml

Карактеристики и предности

 • Се карактеризира со висока јачина на врзување.
 • Создава флексибилни споеви со одлична адхезија на типични подлоги во градежништвото.

Апликација:

 • Наменето за лепење на первази,  прагови, украсни елементи, дрвени каси и други материјали слични на дрво, како и минерална волна
 • За лепење на сите стандардни подлоги кои се користат во градежништвото, т.е. цемент, цемент-вар, кошулици, самонивелирачки маси со минимална дебелина од 2 мм, иверки и плочи од плева.
 • За внатрешна употреба.
 • Не може да лепи на PP, PE, PTFE.

Како се користи:

 • Чекор 1: Залепените површини треба темелно да се исчистат, исчистат од прашина и да се обезмастени.
 • Чекор 2: Влажноста на подлогата не треба да надминува 2%, а залепените елементи не треба да надминуваат 8% до 12%.
 • Чекор 3: Работата треба да се изведува на температури од +15 °C до +25 °C (температура на воздухот, лепак, подлога и залепени елементи).
 • Чекор 4: Исечете го врвот и вметнете ја млазницата за дозирање.
 • Чекор 5: Нанесете го лепилото со точки или ленти на подлогата или елементот што треба да се залепи (лепливиот слој треба да биде дебел 2-3 mm).
 • Чекор 6: Врзете ги залепените елементи, а потоа притиснете цврсто и рамномерно.
 • Чекор 7: Залепените делови може да се постават без да се откинат приближно 15 минути од нанесувањето на лепилото.
 • Чекор 8: Ако елементите се под напнатост или се особено тешки, имобилизирајте ги додека лепилото целосно не се стврдне.
 • Чекор 9: Залепените делови постигнуваат целосна сила после 24 часа.
 • Чекор 10: По употреба цврсто запечатете го пакувањето.

 

Dragon

 

 

 

Купи на РАТИ!

Купувај на рати

Алат За Се во соработка со IuteCredit  нуди опција за купување на производи на 6 рати со 0% камата во вредност до 40000 денари.

Како функционира?

Физичка продавница на Алат За Се

 1. Продавачот го бара телефонскиот број од купувачот
 2. IuteCredit му го испраќа договорот на купувачот преку апликацијата MyIute
 3. Купувачот одбира број на рати и го потпишува договорот преку апликацијата MyIute
 4. Продажбата е завршена

Е-Продавница на Алат За Се – www.alatzase.com

 1. Купувачот го избира IuteCredit како начин на плаќање
 2. Се идентификува преку апликацијата MyIute
 3. Одбира број на рати и го потпишува договорот преку MyIute
 4. Продажбата е завршена

Кои се условите за аплицирање?

Може да аплицираат сите државјани на Македонија со возраст од 18-75 години, со валидна лична карта или пасош и трансакциска сметка.
Кредитите се одобруваат на лица кои се вработени, пензионери или се невработени лица кои имаат редовен месечен прилив на средства за што треба да приложат извод од банка за последните 3 месеци.
Додаток за трето дете или постојана парична помош од државата не се смета како важечки прилив или како дополнителен месечен прилив.

Кои документи се потребни за кредит?

За разгледување на барањето за кредит треба да доставите само валидна лична карта или пасош. Пожелно е да го знаете и бројот на вашата здравствена картичка, кој е наведен и во вашата здравствена легитимација.

Како да аплицирам за кредит?

Јавете се на нашиот телефонски број 076/311-600 секој работен ден од Понеделник до Петок од 08:00 – 16:00 часот.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.

Име

Go to Top