Политика на приватност

Крајните корисници се советуваат внимателно да ја прочитаат оваа изјава на приватност. Со пристапување и користење на нашата интернет сраница, крајниот корисник потврдува дека ги прочитал, разбрал и ги прифатил сите услови за приватност на податоците и начинот на примена од страна на нашата интернет страницата  alatzase.com
Доколку крајниот корисник не се сложува со оваа изјава на приватност, го упатуваме крајниот корисник да ја напушти, односно да не пристапува и да не ја користи интернет страницата alatzase.com
Крајните корисници кои што имаат било какви прашања во врска со приватноста на податоците можат да испратат e-mail на следната адреса: [email protected]

Измени во политика за приватност

Оваа политика на приватност АЈФИКС. ДОО може да ја измени во секое време преку објавување на ревидираната политика за приватност на веб-сајтот. Ревидираната политика за приватност стапува веднаш во сила од моментот на објавување на веб страницата на www.alatzase.com . Крајниот корисник е единствено одговорен и должен да периодично ги разгледа податоците на оваа страница и да ги воочи промените во оваа политика на приватност. Со континуирана употреба на веб-страната, се смета дека крајниот корисник ги прифаќа условите на ревидираната политика на приватност.

Прибирање и обработка на лични податоци

Лични податоци се информациите кои ве карактеризираат вас, на пр. Вашето име, Вашата адреса, било да е e-mail или поштенска. АЈФИКС ДОО  не собира податоци од вас, освен ако не е за конкретна намена, на пр. кога нарачувате стока или се пријавувате за пристап на нашата интернет страница.

Видови на податоци кои ние ги собираме

Ние собираме податоци на нашата веб-страница од нашите корисници кога имате интеракција со нас или нашиот сајт alatzase.com, на пример кога:
Пристапувате или го користите нашиот сајт
Се регистрирате, се зачленувате или креирате профил на alatzase.com
Ги отворате или одговарате на нашите email пораки
Давате податоци за да се вклучите или учествувате во програми.
Оставате коментари на нашиот сајт
Секој регистриран корисник/физичко лице на платформата е именуван „Купувач“. Во оваа подточка се дефинирани личните податоци на Купувачот кои се запишуваат во нашата база. Тие податоци се:

Кориснично име, име, презиме, електронска адреса (англ. „email“), адреса (улица, поштенски број, населено место, општина), телефонски број, IP адреса, верзија на интернет прелистувачот на Купувачот, резолуција на уредот преку кој пристапува и временска зона.

Горе-наведените податоци се предмет на запис во нашата база, освен корисничното име, и нема да бидат јавно прикажани. Во случај да купувачот купи продукт од понудената палета на продукти на www.alatzase.com  дел од неговите податоци единствено ќе бидат споделени со фирмата соработник – доставувач на продуктите. Споделените податоци се име, презиме, адреса и телефонски број со цел реализација на услугата на достава.

Крајниот корисник има можност да пристапи и да ги промени личните податоци кои што ги нуди www.alatzase.com  . Крајниот корисник може да промени било кој од своите лични податоци со испраќање на e-mail порака на [email protected]. Во таа e-mail порака крајниот корисник треба да го наведе своето име и презиме, адреса и e-mail адреса т.е информациите кои што сака да ги надополни.

Како услов за купување на производите на www.alatzase.com , се бара дозвола од крајниот корисник за испраќање на административни и промотивни e-mail пораки. Доколку крајниот корисник не сака да добива e-mail пораки во било кое време по регистрацијата може да ја одбере опцијата за откажување на добивање на e-mail пораки со испраќање на e-mail порака на или со одбирање на опцијата откажување од newsletter која што се наоѓа на секоја newsletter порака.

Cookies

Cookies се мали датотеки кои привремено се складираат на вашиот диск, овозможувајќи и на нашата интернет страна да го препознае вашиот компјутер следниот пат кога ќе ја посетите интернет страната на www.alatzase.com.
www.alatzase.com ги употребува Cookies исклучиво за да собере информации кои и се потребни на нашата интернет продавница.

Малолетници

www.alatzase.com им препорачува на сите родители и старатели да ги учат нивните деца на безбедно и одговорно ракување со личните податоци на интернет. Малолетниците не смеат да даваат лични податоци на www.alatzase.com без дозвола од нивните родители или старатели. Малолетните помлади од 14 години не смеат да ја користат Интернет страницата www.alatzase.com. www.alatzase.com никогаш нема намерно да земе лични податоци од малолетници, или да ги употреби на некој начин, ниту да ги проследи на трета страна без дозвола.

Безбедност

www.alatzase.com се грижи да ја овозможи безбедноста на вашите лични податоци. Вашите податоци се грижливо чувани од губење, уништување, фалсификување и неавторизиран пристап. Вашите податоци не се проследуваат понатаму и не се пренесуваат на трета страна.

Во случај на кражба на зачуваните лични податоци од нашата база, неовластен пристап до нив, измени и јавно објавување на истите од страна на трети лица, се согласувате дека одговорноста за тие работи нема да ја префрлите на www.alatzase.com и АЈФИКС Д.О.О. нема да превземате мерки за правно гонење или да од нас барате финансиска оштета.

Врски со други интернет страни

Оваа изјава за заштита на личните податоци се однесува на нашата официјална интернет страница www.alatzase.com во сопственост на АЈФИКС Д.О.О . Интернет страницата во наша сопственост може да содржи врски до други провајдери во склоп и надвор од www.alatzase.com, на кои што оваа изјава за заштита на личните податоци не се однесува. Кога ќе ја напуштите интернет страната www.alatzase.com, ве молиме бидете свесни и прочитајте ги изјавите за лични податоци на секоја интернет страница во сопственост на трети страни.

Објава за промени

Доколку има некои промени во нашата заштита на личните податоци ќе бидат напишани во оваа изјава за заштита на личните податоци и на други места за кои сметаме дека се соодветни.