Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 800

Home » Производи » Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 800

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 800

84,799.00 ден

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 800

Каталошки број: 4224 011 2820

stihl logo

– Бесплатна испорака
– Брза испорака за 2-3 работни дена

Можност за плаќање на  РАТИ! Како прочитај тука!

Гаранција на продуктот 12 месеци.

Опис

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 800

Моторен секач за универзална употреба во нискоградба и високоградба. Со плоча за сечење од 400 mm, прави сечење до 145 mm. Системот против вибрации STIHL обезбедува добро водење на пилата при сечење. Долготрајниот систем за филтрирање на воздухот овозможува долготрајни филтри, палење со заштеда на енергија благодарение на вентилот за декомпресија, економичниот мотор со технологија STIHL 2-MIX не ја загрозува животната средина.

 

Технички податоци:

Модел TS 800
Зафатнина на мотор 98.5 cm³
Моќност 5.0 kW / 6.8 HP
Тежина 12.7 kg
Јачина на звук 113 dB(A)
Јачина на звук при работа 101 dB(A)
Вибрациски вредности лево/десно 6.5 / 3.9 m/s²
Дијаметар на плоча за сечење 400 mm
Максимална длабочина на сечење 145 mm
Вкупна должина 89 cm

 

Мотор STIHL 2-MIX
Двотактниот мотор со технологија 2-MIX дава добри резултати, висока влечна сила и во исто време заштедува до 20% гориво во споредба со двотактните мотори со иста моќ, без технологија 2-MIX

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 420

Рачна пумпа за гориво
Со рачната пумпа за гориво, стартувањето е олеснето поради намалениот број на повлекувања при стартување. Кога ќе се притисне гумената пумпа, регулаторната комора на карбураторот се полни со гориво. Ова обезбедува почетна количина на гориво за почеток, што е доволно за да се формира мешавина од гориво и воздух за палење.

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 420

Приклучок за вода
Водата се доставува до плочата за сечење преку стандардна водена врска со прскалка, за да се собере прашината што се создава при сечењето. Снабдувањето со вода до уредот е дизајнирано на таков начин што не ја попречува работата.

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 420

Циклон – пред-чистење
Иновативната технологија за пред-чистење Ciklon го прави секојдневното чистење на филтерот безпотребно и неговиот работен век исклучително долг. Овој систем овозможува околу 80% од честички од прашина да се одвојат веќе во првата фаза. За разлика од конвенционалните системи, прашината не се собира во филтерот за воздух, туку се одвојува со Циклонот – се врши претходно чистење и се враќа во околината.

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 420

STIHL ElastoStart
Оваа специјална рачка за стартување овозможува непречено палење на моторот, без грчеви и нагли промени во моќноста. Интегриран елемент за амортизација ја регулира енергијата што се ослободува при стартување. Така, процесот на палење на моторот е многу полесен

STIHL ElastoStart Оваа специјална рачка за стартување овозможува непречено палење на моторот, без грчеви и нагли промени во моќноста. Интегриран елемент за амортизација ја регулира енергијата што се ослободува при стартување. Така, процесот на палење на моторот е многу полесен

Вентил за декомпресија
Вентилот за декомпресија е дел од системот за лесно стартување. Вентилот треба да се притисне пред стартување на моторот за да се намали притисокот на почетната компресија, како и напорот потребен за повлекување на кабелот за стартување. Вентилот за декомпресија е полуавтоматски: кога рачно ќе се притисне пред палењето, тој автоматски се затвора кога ќе се запали моторот.

Вентил за декомпресија Вентилот за декомпресија е дел од системот за лесно стартување. Вентилот треба да се притисне пред да почне да се намалува притисокот на почетната компресија, како и напорот потребен за повлекување на кабелот за стартување. Вентилот за декомпресија е полуавтоматски: кога рачно ќе се притисне пред палењето, тој автоматски се затвора кога ќе се запали моторот.

Систем против вибрации
Интензивните вибрации на рачките може да доведат до долгорочни последици врз крвните садови на рацете. Затоа, STIHL разви ефикасен систем против вибрации каде што прецизно пресметаните ударни зони го намалуваат преносот на осцилациите на моторот до цевката и рачката на држачот.

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 420

Ергономска положба
Модерниот, ергономски дизајн му овозможува на секој корисник да работи со оптимална моќност. Цевчестата рачка придонесува за одлична удобност при сечењето во која било работна положба. Може да се работи во рака или на количка FW 20.

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 420

Полуавтоматско затегнување на ременот
Лесното, последователно затегнување на ременот на исто ниво обезбедува подолг работен век на ременот и кугличасти лежишта.

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 420

Количка за наведување fw 20
Во комбинација на моторен секач STIHL и количка, поправките на патиштата се вршат брзо, чисто и прецизно. Уредот може лесно да се транспортира до работната позиција со помош на оваа количка.

Моторен секач за бетон и асфалт STIHL TS 800

 

 

 

stihl logo

 

 

 

 

 

Купи на РАТИ!

Купувај на рати

Алат За Се во соработка со СН Финансии  нуди опција за купување на производи до 60 рати и со вредност од 6000 до 120.000 денари.

КАКО ДА АПЛИЦИРАТЕ?

1. Изберете производ кој сакате да го купите на рати на нашата интерет продавница www.alatzase.com

2. Известете не нас кој производ сакате да го купите и на колку рати на следниов телефонски број 076 311 600  преку СН Финансии.

3. Ние ја пополнува вашата апликација за купување на рати.

4. По аплицирањето добивате одговор од СН Финансии за 15 минути и ги добивате посакуваните производи од нас за 2 до 3 работни дена.

Услови за добивање на наменскиот кредит преку СН Финансии

За да аплицирате за наменскиот кредит преку СН Финансии, потребно е да ги исполнувате следните услови:

Возраст:

За наменскиот кредит преку СН Финансии може да аплицираат сите државјани на Македонија на возраст помеѓу 18 и 68 години кои поседуваат валидна лична карта или пасош, трансакциска сметка, мобилен телефон и електронска адреса (e-mail).

Редовни приходи:

Редовен месечен приход е еден од условите за да аплицирате за наменскиот кредит преку СН Финансии и тоа да сте во редовен работен однос и со минимална нето плата од 14 500 денари или пензионер на возраст до 68 години и пензија во висина од минимум 12 000 денари.

Потребни документи за аплицирање:

За да аплицирате за наменскиот кредит преку СН Финансии кредит потребно е да имате валидна лична карта или пасош и здравствена легитимација.

Мобилен телефон и електронска адреса (e-mail):

Потребно e да го наведете бројот на Вашиот мобилен телефон и е-адреса (e-mail) за да аплицирате.

Ви треба помош?

Нашите оператори го очекуваат вашиот повик на 076/311-600 секој работен ден од Понеделник до Петок од 08:00 – 16:00 часот.

Име

Go to Top