Моторна Коса STIHL FS 85

Моторна Коса STIHL FS 85

26,499.00 ден

Моторна коса STIHL FS 85

Каталошки број: 4137 200 0314

stihl logo

– Бесплатна испорака
– Брза испорака за 2-3 работни дена

Можност за плаќање на  РАТИ! Како прочитај тука!

Гаранција на продуктот 12 месеци.

Опис

Моторна Коса STIHL FS 85

 0.95kW Моторна коса STIHL FS 85 за сечење на грмушки

Силна и компактна моторна коса со целосно прилагодлива рачка за косење на поголеми површини на трева. ElastoStart  систем на стартување и практична рачка со контроли со интегриран пркинувач за контрола на гас и прекинувач за старт и стоп.

Технички податоци:

Моќност hp 1,3
Јачина kW 0.95
Зафатнина на моторот cm3 25.4
Тежина kg 1) 5.3
Ниво на звучен притисок со метална алатка dB(A) 2) 94
Ниво на звучен притисок со пластична алатка dB(A) 2) 95
Ниво на звучна моќност со метална алатка dB(A) 2) 107
Ниво на звучна моќност dB(A) 2) 108
Вибрациски вреднсти десно со пластична алатка m/s2 3) 5.5
Вибрациски вреднсти лево со пластична алатка m/s2 3) 5.5
Вибрациски вреднсти лево со метална m/s2 3) 6.8
Вибрациски вреднсти десно со метална алаткаm/s2 3) 5.6
Вкупна должина cm 4) 176
Дијаметар на сечење mm 420
Големина на резервоарот l 0.33
Поместување cm³ 25.4
Излезна моќност kW/bhp 0.95/1,3
Тежина kg 5) 5.1
Стандардна глава AutoCut 25-2

 

Додатоци за сечење

Grass cutting blade (2 blades) Stihl FS 55

 

 

 

 

 

 

 

 

Двоаглоен нож од челик. За косење на трева и отстранување на жилава и заплеткана трева.

STIHL ElastoStart

Моторна Коса STIHL FS 85

 

 

 

 

 

 


STIHL ElastoStart е специјална рачка за стартување која го олеснува процесот на стартување:

 

Рачна пумпа за гориво (Purger)

Рачна пумпа за гориво (Purger)

 

 

 

 

 

 

 

 

Оваа мала пумпа доставува гориво до карбураторот со едно притискање на копче. Ова го намалува бројот на почетните потези што се потребни по продолжените паузи при стартување.

Ергономичен држач

Ергономичен држач

 

 

 

 

 

 

 

Држачот за две раце при косење овозможува природно движење на косата и се секогаш добар избор кога имате да косите поголеми површини. Комбинацијата од двоен ремен и вистински нож или глава за косење го прави косењето уште полесно и неоптеретувачко.

Едноставен ремен за косење

remen za kosenje

 

 

 

 

 

 

 

 

Спаѓа во сериска опрема. Има мека постава и дури и подолгата работа ја прави поопуштена, удобна и безбедна.

Повеќефункционална контролна рачка

Multi function control handle

 

 

 

 

 

 

 

 

Лесна и удобна контрола со палецот значи дека раката на операторот никогаш да не ја напушта контролната рачка.

Информации за испорака:

За редовни нарачки над 2999 Денари испораката е бесплатна на целата територија на Македонија!

ВАЖНО!

За производите кои се на акција испоракта не е бесплатна и  се доплаќа за каргото при испорака!

Купи на РАТИ!

Купувај на рати

Алат За Се во соработка со IuteCredit  нуди опција за купување на производи на 6 рати со 0% камата во вредност до 40000 денари.

Како функционира?

Физичка продавница на Алат За Се

  1. Продавачот го бара телефонскиот број од купувачот
  2. IuteCredit му го испраќа договорот на купувачот преку апликацијата MyIute
  3. Купувачот одбира број на рати и го потпишува договорот преку апликацијата MyIute
  4. Продажбата е завршена

Е-Продавница на Алат За Се – www.alatzase.com

  1. Купувачот го избира IuteCredit како начин на плаќање
  2. Се идентификува преку апликацијата MyIute
  3. Одбира број на рати и го потпишува договорот преку MyIute
  4. Продажбата е завршена

Кои се условите за аплицирање?

Може да аплицираат сите државјани на Македонија со возраст од 18-75 години, со валидна лична карта или пасош и трансакциска сметка.
Кредитите се одобруваат на лица кои се вработени, пензионери или се невработени лица кои имаат редовен месечен прилив на средства за што треба да приложат извод од банка за последните 3 месеци.
Додаток за трето дете или постојана парична помош од државата не се смета како важечки прилив или како дополнителен месечен прилив.

Кои документи се потребни за кредит?

За разгледување на барањето за кредит треба да доставите само валидна лична карта или пасош. Пожелно е да го знаете и бројот на вашата здравствена картичка, кој е наведен и во вашата здравствена легитимација.

Како да аплицирам за кредит?

Јавете се на нашиот телефонски број 076/311-600 секој работен ден од Понеделник до Петок од 08:00 – 16:00 часот.

Име

Go to Top