STIHL RME 443 електрична косилка за трева

STIHL RME 443 електрична косилка за трева

20,680.00 ден

STIHL RME 443 електрична косилка за трева

Компактна електрична косилка со централно прилагодување на висината на косење

Каталошки број: 6338 011 2405

stihl logo

– Бесплатна испорака
– Брза испорака за 2-3 работни дена

Можност за плаќање на  РАТИ! Како прочитај тука!

Гаранција на продуктот 12 месеци.

Опис

STIHL RME 443 електрична косилка за трева

Компактна електрична косилка со централно прилагодување на висината на косење

Карактеристики и предности:

 • Електричната косилка STIHL RME 443 е одлична во задачите за косење и уредување на тревникот, но е корисна и за околината.
 • Ова е првенствено за вашите соседи, кои се среќни што вашата косилка е толку тивка.
 • Оваа компактна машина е опремена со одличен сет на тркала, така што контролата на косилката е лесна, а насоката на возење е константна.
 • Кабелскиот осигурувач вграден во машината го спречува несаканото извлекување на приклучокот на уредот од штекерот на продолжениот кабел.
 • Висината на косење се прилагодува централно и може да се избере една од седумте висини на косење.
 • Склопливата корпа за косење со капацитет од 55 литри е изработена од висококвалитетен полимерен материјал и многу ги олеснува задачите за косење.
 • Начинот на кој е дизајниранa ja прави исклучително лесна за отстранување и празнење, а опремена е и со индикатор за полнење.
 • Кошницата е опремена со сет на насочувачки ламели, кои го насочуваат протокот на воздух од косилката кон долната страна на корпата.
 • На овој начин, честичките и извитканиот прав остануваат во капакот и не го контаминираат операторот.
 • Контролната рачка лесно и брзо се ослободува со помош на стегите Quick-Fix, со што косилката е брза и лесна за преклопување за складирање и транспорт.
 • Доколку сакате да ја вратите влагата и минералните материи од косената трева во почвата, оваа косилка можете да ја опремите со дополнителен комплет за сечкање на стрништата (мулчирање).
 • Овој додаток овозможува да се исечат сечилата од тревата на мали делови кои паѓаат на земја помеѓу сечилата на тревникот и го штитат од сушење.

 

Спецификација на продуктот:

Моторна косилка модел STIHL RME 443
Моќност 1500 W
Напон 230 V
Погодна за тревници (m ²) До 600 m ²
Ширина на косење cm 41 cm
Ниво на подесување на висина на косење 7 нивоа
Број на вртежи 2900 rpm
Тежина  (kg) 20 kg
Висина на сечење  (mm) 25-75 mm
Волумен на корпа 55 l
Јачина на звук  dB(A) 96 dB(A)

 

 

Централно подесување на висината на косење

centralno podesuvanje na visinata na kosenje

Централното подесување за висина на косењето е олеснето со ситем на полуги и пружини кои ја компензираат тежината на уредот. Висината на косење е на повеќе нивоа, а индикатор на подесената висина е видлив на скалата на бочниот дел од уредот.

 

 

Лесни погонски тркала

Trkala
Тркалата на STHIL косилките иако се лесни многу се робусни и издржливи, Овозможуваат прецизно и лесно управување со косилката, а тркалата благодарејки на тракцискиот профил овозможуваат квалитетен пренос на снага на погонот на тркалата.

 

 

Кошница на склопување со индикатор за полнење

Кошницата за отпадна трева, изработена од висококвалитетен еластичен полимер, лесно се отвора и се празни од трева благодарение на нејзиниот исклучително едноставен систем за преклопување. Воздушната струја создадена за време на косењето ја води отсечената трева во корпата и овозможува корпата целосно да се наполни. Благодарение на насочените ламели, воздухот влегува во корпата кон дното, и поради оваа причина, прашината што се врти за време на работата не излегува низ вентилационите ребра на корпата, така што прашината и нечистотијата не доаѓаат до просторот околу корисникот на уредот. Индикаторот за полнење на корпата информира за моментот погоден за празнење на корпата.

 

 

Преклопна управувачка рачка

Preklopna upravuvacka racka

 

Преклопна управувачка рачка нуди опција на брзо склапање при потреба од транспорт и складирање, а исто така склопувањето е брзо и едноставно.

 

Нож со вентилаторска функција

Noz so ventiliracka funkcija

Вентилаторскиот нож за косење е така обликуван да со своите вртежи во аеродинамичкиот тунел за откос во самото куќиште развива силно воздушно струење кое ја подигнува тревата од земјата и ја втерува во корпата за трева на косилката.

Интегрирана суспензија на продолжен кабел

Интегрирана суспензија на продолжен кабел

Рачки за брзо поправање QUICK FIX

Рачки за брзо поправање

Куќиште направено од полимерна маса

Куќиште направено од полимерна маса

 

 

 

Stihl logo

 

 

 

 

Гаранција на продуктот 12 месеци.

Информации за испорака:

За нарачки над 2999 Денари испораката е бесплатна на целата територија на Македонија!

Купи на РАТИ!

Купувај на рати

Алат За Се во соработка со IuteCredit  нуди опција за купување на производи на 6 рати со 0% камата во вредност до 40000 денари.

Како функционира?

Физичка продавница на Алат За Се

 1. Продавачот го бара телефонскиот број од купувачот
 2. IuteCredit му го испраќа договорот на купувачот преку апликацијата MyIute
 3. Купувачот одбира број на рати и го потпишува договорот преку апликацијата MyIute
 4. Продажбата е завршена

Е-Продавница на Алат За Се – www.alatzase.com

 1. Купувачот го избира IuteCredit како начин на плаќање
 2. Се идентификува преку апликацијата MyIute
 3. Одбира број на рати и го потпишува договорот преку MyIute
 4. Продажбата е завршена

Кои се условите за аплицирање?

Може да аплицираат сите државјани на Македонија со возраст од 18-75 години, со валидна лична карта или пасош и трансакциска сметка.
Кредитите се одобруваат на лица кои се вработени, пензионери или се невработени лица кои имаат редовен месечен прилив на средства за што треба да приложат извод од банка за последните 3 месеци.
Додаток за трето дете или постојана парична помош од државата не се смета како важечки прилив или како дополнителен месечен прилив.

Кои документи се потребни за кредит?

За разгледување на барањето за кредит треба да доставите само валидна лична карта или пасош. Пожелно е да го знаете и бројот на вашата здравствена картичка, кој е наведен и во вашата здравствена легитимација.

Како да аплицирам за кредит?

Јавете се на нашиот телефонски број 076/311-600 секој работен ден од Понеделник до Петок од 08:00 – 16:00 часот.

Име

Go to Top