Моторна пила STIHL MS 170 ( со 30 cm меч)

Моторна пила STIHL MS 170 ( со 30 cm меч)

Original price was: 15,700.00 ден.Current price is: 14,500.00 ден.

Моторна пила STIHL MS 170 ( со 30 cm меч)

Должина на меч: 30 cm.

Каталошки број: 1130 2000 001

Logo 100x20

– Бесплатна испорака
– Брза испорака за 2-3 работни дена

Можност за плаќање на  РАТИ! Како прочитај тука

Опис

Моторна пила STIHL MS 170 ( со 30 cm меч)

STIHL MS 170 е мала моторна пила и е совршена за сечење на дрва за огрев и за општа употреба на домашни корисници. Моторната пила MS 170 е опремена со STIHL антивибрационен систем за удобно користење.
Економска, компактна и лесна MS 170 е совршена мала моторна пила. Исто така има и ниско ниво на емисија на издувни гасови, со економичен STIHL 2-MIX мотор. Благодарение на управувањето со еден прекинувач, е многу лесна за ракување. Автоматскиот систем за подмачкување на синџирот STIHL Ematic овозможува оптимално подмачкување на ланецот. Подолготрајноста на абењето и намалената потрошувачка на масло се постигнуваат кога се користи со STIHL rolomatic ланец.

Технички податоци:

Зафатнина cm³ 30.1
Моќност kW/bhp 1.2/1.6
Тежина/Моќност kg/kW 3.4
Тежина kg 4.1
Јачина на звук dB(A) 100
Јачина на звук при работа dB(A) 111
Вибрациски вредности лево/десно m/s² 5.2/5.5
STIHL Oilomatic ланец/тип 3/8″ P PMM3
Кочница на ланец QuickStop
Големина на резервоарот cm3 145
 Резервоар за гориво l 0.25

Stihl logo

 

 

 

Ланец:

Picco Micro Mini 3 (PMM 3), 3/8″ P 1.1 mm

Picco Micro Mini 3 (PMM 3), 3/8" P 1.1 mm

Анти вибрациски систем:

MS 170 anti vibraciski sistem

Интензивните вибрации на рачките на моторните пили може да доведат до долгорочни ефекти врз крвните садови во рацете. И затоа STIHL развил ефикасен систем против вибрации, при што осцилациите од моторот на машината се намалени, што значително ги намалува вибрациите на рачките.

Компензатор:

MS 170 kompenzator

Овој регулатор во карбураторот ја спречува мешавината на горивото и воздухот да се збогати, кога филтерот за воздух се запушува. Точното количество гориво се доставува до карбураторот во зависност од количината на воздухот што минува низ воздушниот филтер. Ова го одржува односот на горивото / воздухот во смесата за согорување, а со тоа и моќноста на моторот. Филтерот не треба да се чисти додека не се забележи значителен пад на моќноста.

Еден прекинувач за контрола на работата:

Сите важни функции како што се стартување, задушување, гас и стоп се управуваат преку една рачка.

Ematic систем за подмачкување на ланецот:

Elematic sistem na podmackuvanje

Ematic системот за подмачкување на синџирот обезбедува прецизно подмачкување на врските на ланецот на пилата и шините за водилки. Кога се користи со STIHL OILOMATIC ланецот, тој ќе обезбеди максимално подмачкување, подолго траење и помала потрошувачка на масло отколку конвенционалните методи на подмачкување на синџирот. Системот Ematic може да ја намали потрошувачката на масло за гориво до 50%.

Информации за испорака:

За редовни нарачки над 2999 Денари испораката е бесплатна на целата територија на Македонија!

ВАЖНО!

За производите кои се на акција испоракта не е бесплатна и  се доплаќа за каргото при испорака!

Купи на РАТИ!

Купувај на рати

Алат За Се во соработка со IuteCredit  нуди опција за купување на производи на 6 рати со 0% камата во вредност до 40000 денари.

Како функционира?

Физичка продавница на Алат За Се

  1. Продавачот го бара телефонскиот број од купувачот
  2. IuteCredit му го испраќа договорот на купувачот преку апликацијата MyIute
  3. Купувачот одбира број на рати и го потпишува договорот преку апликацијата MyIute
  4. Продажбата е завршена

Е-Продавница на Алат За Се – www.alatzase.com

  1. Купувачот го избира IuteCredit како начин на плаќање
  2. Се идентификува преку апликацијата MyIute
  3. Одбира број на рати и го потпишува договорот преку MyIute
  4. Продажбата е завршена

Кои се условите за аплицирање?

Може да аплицираат сите државјани на Македонија со возраст од 18-75 години, со валидна лична карта или пасош и трансакциска сметка.
Кредитите се одобруваат на лица кои се вработени, пензионери или се невработени лица кои имаат редовен месечен прилив на средства за што треба да приложат извод од банка за последните 3 месеци.
Додаток за трето дете или постојана парична помош од државата не се смета како важечки прилив или како дополнителен месечен прилив.

Кои документи се потребни за кредит?

За разгледување на барањето за кредит треба да доставите само валидна лична карта или пасош. Пожелно е да го знаете и бројот на вашата здравствена картичка, кој е наведен и во вашата здравствена легитимација.

Како да аплицирам за кредит?

Јавете се на нашиот телефонски број 076/311-600 секој работен ден од Понеделник до Петок од 08:00 – 16:00 часот.

Go to Top