Моторна Пила STIHL MS 180 ( со 30 cm меч)

Моторна Пила STIHL MS 180 ( со 30 cm меч)

15,500.00 ден

Моторна Пила STIHL MS 180 ( со 30 cm меч) 

Должина на меч: 30 cm.

Каталошки број: 1130 2150 003

Logo 100x20

– Бесплатна испорака
– Брза испорака за 2-3 работни дена

Можност за плаќање на  РАТИ! Како прочитај тука

Опис

Моторна пила STIHL MS 180 ( со 30 cm меч)

 

1.4 kW бензинска моторна пила со 2-MIX технологија на моторот

Компактна моторна пила STIHL MS 180 за сечење на дрва за огрев и одржување на имотот. Економскиот 2-MIX мотор ја снабдува пилата со голема моќност, а во исто време останува лесна и добро избалансирана за користење. Лесниот пристап до страничниот затегнувач на ланец нуди едноставно основно одржување. Лесна и едноставна за употреба и за корисници кои немаат искуство со моторни пили. Без разлика на тоа што е хоби модел, покажана е како многу квалитетна и издржлива.

Технички податоци:

Зафатнина cm³ 30.1
Моќност kW/bhp 1.4/1.9
Тежина/Моќност kg/kW 3
Тежина kg 4.1
Јачина на звук dB(A) 100
Јачина на звук при работа dB(A) 112
Вибрациски вредности лево/десно m/s² 6,6/7,8
STIHL Oilomatic ланец/тип (PM3), 3/8″ P 1.3 mm
Кочница на ланец QuickStop
Големина на резервоарот cm3 145
Резервоар за гориво l 0.25

 

Stihl logo

 

 

Ланец:

Picco Micro 3 (PM3), 3/8″ P 1.3 mm
Picco Micro 3 PM3, 3-8 P 1.3 mm

STIHL 2-MIX-мотор

STIHL 2-MIX-мотор
1-in-4 channel technology. Економичниот STIHL 2-MIX мотор со 1-in-4 channel technology има висок вртежен момент со широк опсег на брзина. Моторната пила обезбедува заштеда на гориво до 20% во споредба со STIHL моторите кои се со иста класа на изведба без 2-MIX технологија. Емисиите од издувните гасови се намалуваат до 50%.

Напредна технологија на согорување

Advanced combustion technology
Четири канали за прелевање ја вртат мешавина на горивото и воздухот пред палење, овозможувајќи оптимално согорување и високо ефикасни перформанси. Резултатот е помала потрошувачка на гориво и висок вртежен момент за време на подолготрајна работа.

Анти вибрациски систем:

anti vibraciski sistem
Интензивните вибрации на рачките на моторните пили може да доведат до долгорочни ефекти врз крвните садови во рацете. И затоа STIHL развил ефикасен систем против вибрации, при што осцилациите од моторот на машината се намалени, што значително ги намалува вибрациите на рачките.

Компензатор:

kompenzator
Овој регулатор во карбураторот ја спречува мешавината на горивото и воздухот да се збогати, кога филтерот за воздух се запушува. Точното количество гориво се доставува до карбураторот во зависност од количината на воздухот што минува низ воздушниот филтер. Ова го одржува односот на горивото / воздухот во смесата за согорување, а со тоа и моќноста на моторот. Филтерот не треба да се чисти додека не се забележи значителен пад на моќноста.

Еден прекинувач за контрола на работата:

eden prekinuvac na upravuvanje
Сите важни функции како што се стартување, задушување, гас и стоп се управуваат преку една рачка.

Затегнувач за страничен ланец

Zategnuvac na stranicen alat
Затегнувачката завртка може да се најде на страната на пилата на моторот преку капакот на запчаникот. Ова ја отстранува потребата за контакт со остриот пилен ланец.

Ematic систем за подмачкување на ланецот:

Elematic sistem na podmackuvanje na lanec
Ematic системот за подмачкување на синџирот обезбедува прецизно подмачкување на врските на ланецот на пилата и шините за водилки. Кога се користи со STIHL OILOMATIC ланецот, тој ќе обезбеди максимално подмачкување, подолго траење и помала потрошувачка на масло отколку конвенционалните методи на подмачкување на синџирот. Системот Ematic може да ја намали потрошувачката на масло за гориво до 50%.

Купи на РАТИ!

Купувај на рати

Алат За Се во соработка со IuteCredit  нуди опција за купување на производи на 6 рати со 0% камата во вредност до 40000 денари.

Како функционира?

Физичка продавница на Алат За Се

  1. Продавачот го бара телефонскиот број од купувачот
  2. IuteCredit му го испраќа договорот на купувачот преку апликацијата MyIute
  3. Купувачот одбира број на рати и го потпишува договорот преку апликацијата MyIute
  4. Продажбата е завршена

Е-Продавница на Алат За Се – www.alatzase.com

  1. Купувачот го избира IuteCredit како начин на плаќање
  2. Се идентификува преку апликацијата MyIute
  3. Одбира број на рати и го потпишува договорот преку MyIute
  4. Продажбата е завршена

Кои се условите за аплицирање?

Може да аплицираат сите државјани на Македонија со возраст од 18-75 години, со валидна лична карта или пасош и трансакциска сметка.
Кредитите се одобруваат на лица кои се вработени, пензионери или се невработени лица кои имаат редовен месечен прилив на средства за што треба да приложат извод од банка за последните 3 месеци.
Додаток за трето дете или постојана парична помош од државата не се смета како важечки прилив или како дополнителен месечен прилив.

Кои документи се потребни за кредит?

За разгледување на барањето за кредит треба да доставите само валидна лична карта или пасош. Пожелно е да го знаете и бројот на вашата здравствена картичка, кој е наведен и во вашата здравствена легитимација.

Како да аплицирам за кредит?

Јавете се на нашиот телефонски број 076/311-600 секој работен ден од Понеделник до Петок од 08:00 – 16:00 часот.

Име

Go to Top