Моторна Пила STIHL MS 181

Моторна Пила STIHL MS 181

17,800.00 ден

Моторна пила STIHL MS 181

Должина на меч: 35 cm.

Каталошки број: 1139 2000 005

Шифра за нарачка:83030

 

Опис

Моторна пила STIHL MS 181

1.5 kW Перфектна моторна пила STIHL MS 181 за сестрана домашна употреба.

Спакувана со нова технологија – по однос цена/квалитет,  моторната пила STIHL MS 181 е дизајнирана да ги намали вибрациите, што ја прави попријатна за работа. Оваа моторна пила, исто така, има технологија на мотори со намалена емисија, која ја намалува потрошувачката на гориво, како и емисиите на штетни гасови, а во исто време обезбедува добра брзина на сечење. Совршена за сечење огревно дрво, за градежни работи и за сечење на мали дрвја.

Технички податоци:

Зафатнина cm³ 31.8
Моќност kW/bhp 1.5/2
Тежина/Моќност kg/kW 2.9
Тежина kg 4.3
Јачина на звук dB(A) 100
Јачина на звук при работа dB(A) 112
Вибрациски вредности лево/десно m/s² 3.5/3
STIHL Oilomatic ланец/тип 3/8″ P PM3
Кочница на ланец QuickStop
Големина на резервоарот cm3 265
Резервоар за гориво l 0.27

Stihl logo

 

 

Ланец:

Picco Micro 3 (PM3), 3/8″ P 1.3 mm
Picco Micro 3 PM3, 3-8 P 1.3 mm

STIHL 2-MIX-мотор

STIHL 2-MIX-мотор

1-in-4 channel technology. Економичниот STIHL 2-MIX мотор со 1-in-4 channel technology има висок вртежен момент со широк опсег на брзина. Моторната пила обезбедува заштеда на гориво до 20% во споредба со STIHL моторите кои се со иста класа на изведба без 2-MIX технологија. Емисиите од издувните гасови се намалуваат до 50%.

Cистем за филтрација на воздухот Пред-сепарација

Pre-separation air filtration system

STIHL долготрајните системи за филтрирање на воздухот со претходно одделување постигнуваат перфектно подолг век на траење на филтерот во споредба со конвенционалните филтер системи. Влезен воздух е превртен. Поголемите и потешки честички се исфрлаат. Пред-исчистениот воздух е пренасочен кон филтерот за воздух низ канал за пред-сепаратор.

Напредна технологија на согорување

Advanced combustion technology
Четири канали за прелевање ја вртат мешавина на горивото и воздухот пред палење, овозможувајќи оптимално согорување и високо ефикасни перформанси. Резултатот е помала потрошувачка на гориво и висок вртежен момент за време на подолготрајна работа.

Анти вибрациски систем:

anti vibraciski sistem
Интензивните вибрации на рачките на моторните пили може да доведат до долгорочни ефекти врз крвните садови во рацете. И затоа STIHL развил ефикасен систем против вибрации, при што осцилациите од моторот на машината се намалени, што значително ги намалува вибрациите на рачките.

Компензатор:

kompenzator
Овој регулатор во карбураторот ја спречува мешавината на горивото и воздухот да се збогати, кога филтерот за воздух се запушува. Точното количество гориво се доставува до карбураторот во зависност од количината на воздухот што минува низ воздушниот филтер. Ова го одржува односот на горивото / воздухот во смесата за согорување, а со тоа и моќноста на моторот. Филтерот не треба да се чисти додека не се забележи значителен пад на моќноста.

Еден прекинувач за контрола на работата:

eden prekinuvac na upravuvanje
Сите важни функции како што се стартување, задушување, гас и стоп се управуваат преку една рачка.

Затегнувач за страничен ланец

Zategnuvac na stranicen alat
Затегнувачката завртка може да се најде на страната на пилата на моторот преку капакот на запчаникот. Ова ја отстранува потребата за контакт со остриот пилен ланец.

Ematic систем за подмачкување на ланецот:

Elematic sistem na podmackuvanje na lanec
Ematic системот за подмачкување на синџирот обезбедува прецизно подмачкување на врските на ланецот на пилата и шините за водилки. Кога се користи со STIHL OILOMATIC ланецот, тој ќе обезбеди максимално подмачкување, подолго траење и помала потрошувачка на масло отколку конвенционалните методи на подмачкување на синџирот. Системот Ematic може да ја намали потрошувачката на масло за гориво до 50%.

Капачиња за резервоар без користење на алат

Tool free filler caps

Специјални капачиња за резервоарите за гориво и за масло за лесно отворање и заклучување без употреба на алатки.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да остават коментар.

Вие исто така би сакале…