DRAGON FIX STRONG монтажно проѕирно лепило 280 ml

DRAGON FIX STRONG монтажно проѕирно лепило 280 ml

349.00 ден

DRAGON FIX STRONG монтажно проѕирно лепило 280 ml, наменет за лепење елементи од:дрво, метал, керамика, очила, иверица, материјали слични на дрво, плута, ПВЦ, стиропор, полиуретан, пластика

Каталошки број: DKMF280BE/МК

Земја на потекло: Полска

 

Dragon

– Брза испорака за 2-3 работни дена

Можност за плаќање на РАТИ! Како прочитај тука!

Опис

DRAGON FIX STRONG монтажно проѕирно лепило 280 ml

Карактеристики и предности

 • Професионално лепило наменето за сите завршни и монтажни работи.
 • Има многу широк опсег на апликации и многу висока јачина на поврзувачките елементи изработени од различни материјали.
 • Обезбедува водоотпорен и издржлив спој со одлична почетна адхезија на типични подлоги.
 • По сушењето, формира бел спој. Достапен e во безбојна верзија.

Апликација:

 • Може да се користи за лепење на дрво, метал, керамика, очила, иверица, материјали слични на дрво, плута, ПВЦ, стиропор, полиуретан, пластика, т.е. декоративни тавани и первази, паравани за радијатори, украсни плочки, дрвени ленти, плафонски светла, подни и ѕидни облоги, подни и ѕидни панели, ламинати итн.

Како се користи:

 • Чекор 1: Темелно исчистете ги елементите што треба да се спојат, исчистете ги од прашина и обезмастете ги со алкохол од техничка класа.
 • Чекор 2: Израмнете ја површината.
 • Чекор 3: Извршете ја работата на температури од +10 °C до +25 °C (температура на подлогата, лепилото, околината и залепените елементи).
 • Чекор 4: Нанесете го лепилото во точки или ленти на подлогата или на елементот што се лепи.  Дополнително, нанесете капка на аглите и краевите на елементите ште треба да се лепат.
 • Чекор 5: Поврзете ги залепените елементи и потоа цврсто и рамномерно притиснете ги.
 • Чекор 6: Врзете ги залепените елементи, а потоа притиснете цврсто и рамномерно.
 • Чекор 7: Доколку има некакви напрегања или прицврстените елементи се особено тешки, тие треба да се имобилизираат додека целосно не се стврднат.
 • Чекор 8: Залепените делови постигнуваат целосна сила после 24 часа.
 • Чекор 9: Исушениот лепак може да се отстрани само механички.

 

Dragon

 

 

 

Купи на РАТИ!

Купувај на рати

Алат За Се во соработка со IuteCredit  нуди опција за купување на производи на 6 рати со 0% камата во вредност до 40000 денари.

Како функционира?

Физичка продавница на Алат За Се

 1. Продавачот го бара телефонскиот број од купувачот
 2. IuteCredit му го испраќа договорот на купувачот преку апликацијата MyIute
 3. Купувачот одбира број на рати и го потпишува договорот преку апликацијата MyIute
 4. Продажбата е завршена

Е-Продавница на Алат За Се – www.alatzase.com

 1. Купувачот го избира IuteCredit како начин на плаќање
 2. Се идентификува преку апликацијата MyIute
 3. Одбира број на рати и го потпишува договорот преку MyIute
 4. Продажбата е завршена

Кои се условите за аплицирање?

Може да аплицираат сите државјани на Македонија со возраст од 18-75 години, со валидна лична карта или пасош и трансакциска сметка.
Кредитите се одобруваат на лица кои се вработени, пензионери или се невработени лица кои имаат редовен месечен прилив на средства за што треба да приложат извод од банка за последните 3 месеци.
Додаток за трето дете или постојана парична помош од државата не се смета како важечки прилив или како дополнителен месечен прилив.

Кои документи се потребни за кредит?

За разгледување на барањето за кредит треба да доставите само валидна лична карта или пасош. Пожелно е да го знаете и бројот на вашата здравствена картичка, кој е наведен и во вашата здравствена легитимација.

Како да аплицирам за кредит?

Јавете се на нашиот телефонски број 076/311-600 секој работен ден од Понеделник до Петок од 08:00 – 16:00 часот.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.

Име

Go to Top