Моторна Коса STIHL FS 55

Моторна Коса STIHL FS 55

15,500.00 ден 11,999.00 ден

Моторна Коса STIHL FS 55

0.75kW Моторна коса STIHL FS 55 за сечење на грмушки. Лесен, компактен мотор со целосно прилагодлива рачка за косење на поголеми површини на трева. Практична рачка со контроли со интегриран пркинувач за контрола на гас и прекинувач за старт и стоп.

Опис

Моторна Коса STIHL FS 55

 0.75kW Моторна коса STIHL FS 55 за сечење на грмушки

Лесен, компактен мотор со целосно прилагодлива рачка за косење на поголеми површини на трева. Практична рачка со контроли со интегриран пркинувач за контрола на гас и прекинувач за старт и стоп.

Технички податоци:

Моќност hp 1
Јачина kW 0.75
Зафатнина на моторот cm3 27.2
Тежина kg 1) 4.9
Ниво на звучен притисок со метална алатка dB(A) 2) 94
Ниво на звучен притисок со пластична алатка dB(A) 2) 95
Ниво на звучна моќност со метална алатка dB(A) 2) 107
Ниво на звучна моќност dB(A) 2) 108
Вибрациски вреднсти десно со пластична алатка m/s2 3) 5.5
Вибрациски вреднсти лево со пластична алатка m/s2 3) 5.5
Вибрациски вреднсти лево со метална m/s2 3) 6.8
Вибрациски вреднсти десно со метална алаткаm/s2 3) 5.6
Вкупна должина cm 4) 170
Дијаметар на сечење mm 420
Големина на резервоарот l 0.33
Поместување cm³ 27.2
Излезна моќност kW/bhp 0.75/1
Тежина kg 5) 5.1
Стандардна глава AutoCut 25-2

Додатоци за сечење

Grass cutting blade (2 blades) Stihl FS 55

Двоаглоен нож од челик. За косење на трева и отстранување на жилава и заплеткана трева.

Електронски модул за палење

Elektronski modul za palenje
Ова обезбедува сигурно стартување и работа без проблеми. Системот за палење е целосно заштитен од влага и нечистотија.

 

Рачна пумпа за гориво (Purger)

Рачна пумпа за гориво (Purger)

Оваа мала пумпа доставува гориво до карбураторот со едно притискање на копче. Ова го намалува бројот на почетните потези што се потребни по продолжените паузи при стартување.

Ергономичен држач

Ергономичен држач
Држачот за две раце при косење овозможува природно движење на косата и се секогаш добар избор кога имате да косите поголеми површини. Комбинацијата од двоен ремен и вистински нож или глава за косење го прави косењето уште полесно и неоптеретувачко.

Едноставен ремен за косење

remen za kosenje

Спаѓа во сериска опрема. Има мека постава и дури и подолгата работа ја прави поопуштена, удобна и безбедна.

Повеќефункционална контролна рачка

Multi function control handle

Лесна и удобна контрола со палецот значи дека раката на операторот никогаш да не ја напушта контролната рачка.

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој производ може да остават коментар.

Вие исто така би сакале…