На Попуст

Моторна Коса STIHL FS 87

23,900.00 ден 22,700.00 ден

Моторна Коса STIHL FS 87

Снажна моторна коса STIHL FS 87 со мотор од 0,95 kW и 4-Mix технологија. Робусна моторна коса за тешки задачи, опремена со 4-Mix мотор подготвен да ја чува нашата околина од загадување и опремен со две рачки за управување.

Спореди

Опис на производот

Моторна Коса STIHL FS 87

Снажна моторна коса со мотор од 0,95 kW и 4-Mix технологија

Робусна моторна коса за тешки задачи, опремена со 4-Mix мотор подготвен да ја чува нашата околина од загадување и опремен со две рачки за управување. Издувните гасови се значително намалени во однос на двотактните мотори. Големите површини и дивата трева ја коси брзо и успешно со флексибилна осовина и стандардно опремен со ремен и заштитни очила.

Технички податоци:

Моќност hp 1,3
Јачина kW 0.95
Зафатнина на моторот cm3 28,4
Тежина kg 5,6
Ниво на звучен притисок со метална алатка dB(A) 90
Ниво на звучен притисок со пластична алатка dB(A) 91
Ниво на звучна моќност со метална алатка dB(A) 103
Ниво на звучна моќност dB(A) 104
Вибрациски вреднсти десно со пластична алатка m/s2 5.5
Вибрациски вреднсти лево со пластична алатка m/s2 5.5
Вибрациски вреднсти лево со метална m/s2 2,7
Вибрациски вреднсти десно со метална алаткаm/s2 2,3
Вкупна должина cm 180
Дијаметар на сечење mm 420
Големина на резервоарот l 0.53
Поместување cm³ 28,4
Излезна моќност kW/bhp 0.95/1,4
Тежина kg 5.6
Стандардна глава AutoCut 25-2

Додатоци за сечење

 

noz za treva 4f

Четвороаголен нож од челик. За косење на трева и отстранување на жилава и заплеткана трева.

Stihl 4MIX мотор

Stihl 4MIX motor
Технологијата на моторот STIHL 4-MIX® овозможува брзо забрзување, поголема моќност, додатен вртежен момент, помал шум, намалени емисии и зголемена ефикасност на горивото за брзо завршување на работата, тивко и полесно.

Ергономичен држач

Ергономичен држач
Држачот за две раце при косење овозможува природно движење на косата и се секогаш добар избор кога имате да косите поголеми површини. Комбинацијата од двоен ремен и вистински нож или глава за косење го прави косењето уште полесно и неоптеретувачко.

STIHL систем против вибрации

 

Anti-vibration system

Систем против вибрации на уредот го намалува пренесувањето на несакани вибрации предизвикани со работа на моторот и ефектот на алатот за сечење на телото на корисникот. Прифатните рачки исто така се покриени со антибибрационен обложувач за да работата се направи што попријатна за корисникот.

Повеќефункционална контролна рачка

Multi function control handle

Лесна и удобна контрола со палецот значи дека раката на операторот никогаш да не ја напушта контролната рачка.

Систем за декомпресија

Систем за декомпресија

Декомпресивниот систем го продолжува времето на отворање на вентилот во фаза на активирање на моторот.И го намалување на оптоварувањето јажето за стартување.

Универзални прекорамки ADVANCE PLUS

Универзални прекорамки ADVANCE PLUS

Посебно ергономски обликувани, удобни и едноставни за употреба. За косење на поголеми површини и заштеда на енергија, опремени комфорт-кука за брзо и едноставно симнување и ставање на уредот.